Radionica

Sudjelujte u edukacijskoj radionici o projektima u istraživanju, razvoju i inovacijama

28/05/2019

U Osijeku će 11. lipnja biti održana prva od pet planiranih edukacijskih radionica pod nazivom Priprema projekata u području istraživanja, razvoja i inovacija za prijavu na EU natječaje.

Cilj je radionice upoznati predstavnike poslovnog sektora s procedurama i metodologijama za uspješnu pripremu i prijavu projekata usmjerenih na istraživanje, razvoj i inovacije, a koji bi bili (su)financirani iz EU fondova.

I ova radionica, i one koje će biti održane u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku, provode se u sklopu Strateškog projekta za podršku uspostavi inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi (projekt INI). Svrha je stvoriti učinkovit i samoodrživ okvir za potporu i poticanje ulaganja privatnog sektora u istraživanje i razvoj te podignuti svijest o važnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru za identifikaciju novih potencijala industrijskog rasta i stvaranja poslova, poboljšanje konkurentnosti, modernizaciju i diversifikaciju hrvatskoga gospodarstva.

Radionice će održati djelatnici Hrvatske gospodarske komore koji sudjeluju u provedbi projekta INI. Namjera je prenijeti stručna znanja i informacije potrebne za prijavu projekata financiranih iz fondova Europske unije, a koji se odnose na istraživanje, razvoj i komercijalizaciju inovacija, a sve radi jačanja kapaciteta poslovnog sektora u navedenim područjima.

Radionica će se sastojati od pet modula:

  • Strateški i zakonodavni okvir potpora u vezi s ulaganjem u istraživanje, razvoj i inovacije
  • Pravila državnih potpora u vezi s ulaganjem u istraživanje, razvoj i inovacije
  • Definicije, značenje i usklađenost sa strateškim dokumentima i prihvatljive vrste troškova u vezi s ulaganjem u istraživanje, razvoj i inovacije
  • Administrativni i financijski aspekti natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje u istraživanje, razvoj i inovacije
  • Priprema projektnih prijava za natječaje u području istraživanja, razvoja i inovacija.

Edukacijska radionica održat će se u utorak, 11. lipnja, od 9:30 do 15 sati, u Hotelu Waldinger, na adresi Županijska ulica 8.

Broj sudionika ograničen je na 30, od kojih najviše dvoje mogu biti zaposlenici istoga poslovnog subjekta. Prijavite se na ovoj poveznici do 7. lipnja odnosno do popunjenja raspoloživih mjesta.