Događanje Najave događanja

Okrugli stol o digitalnim inovativnim rješenjima za poljoprivredno-prehrambeni sektor

22/11/2019

Okrugli stol Digitalna inovativna rješenja za poljoprivredno-prehrambeni sektor bit će održan na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva u petak, 6. prosinca, od 13 sati do 16 sati i 15 minuta.

Okrugli stol sastojat će se od dva dijela. Prvi je namijenjen studentskim prezentacijama iz programa Imagine, Create, Innovate: Smart Agriculture. Bit će prezentirana inovativna rješenja najuspješnijih studentskih projekata.

U drugom dijelu Okruglog stola bit će prezentacije iz znanstvenih ustanova, državnih institucija i gospodarskog sektora u trajanju po 20 minuta. Teme su:

  • Sinergija javne uprave i poljoprivredno-prehrambenog sektora kao uvjet uspješne digitalne transformacije (mr.sc. Darko Lugonja, Ministarstvo poljoprivrede)
  • Agrometeorološka prognoza za potrebe održive poljoprivrede (Mislav Anić, Državni hidrometeorološki zavod )
  • IoT-polje: integracija relevantnih mikroklimatskih i agronomskih podataka za primjenu u poljoprivredi (Ivana Podnar Žarko, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva)
  • Kontrola sigurnosti hrane: Platforma  za e2e procese bazirane na umjetnoj inteligenciji i blockchainu (Stjepan Bobinac, prof.dr.sc. Slavko Vidović, InfoDom d.o.o.)
  • IT trendovi u poljoprivredi  (Kristijan Poje, KING-ICT d.o.o.)
  • Primjer dobre prakse – OPG Pandek: Digitalizacija kao prilika za obiteljska poljoprivredna gospodarstva (Maja Pandek, Kristijan Pandek; Rugvica, Zagreb)

Organizatori okruglog stola je Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalni razvoj Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Inovacijskim centrom Nikola Tesla.