KONFERENCIJA

Konferencija “Poduzetnice u dunavskoj regiji”

15/03/2018
U Zagrebu, u hotelu Esplanade, dana 19. travnja 2018., od 9 do 13 sati, održat će se događanje s ciljem umrežavanja – “Poduzetnice u dunavskoj regiji”.

Događanje se organizira u sklopu osmog prioritetnog područja Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR). EUSDR je makroregionalna strategija koju je usvojila Europska unija, a razvijena je u suradnji Europske komisije, država dunavske regije te drugim dionicima s ciljem rješavanja zajedničkih izazova podijeljenih u jedanaest prioritetnih područja.

Osmo prioritetno područje (PP8), koje se provodi u koordinaciji Baden-Württemberga i Republike Hrvatske, ima za cilj poticanje konkurentnosti poduzeća u dunavskoj regiji. Tijekom provedbe aktivnosti, posebna se pozornost želi posvetiti poduzetnicama unutar dunavske regije koje mogu aktivno pridonijeti budućim aktivnostima unutar prioritetnog područja te ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Ovo će događanje biti prilika za diskusiju, iz ženskog kuta, o temama poput poteškoća i prilika u poslovanju unutar dunavske regije, razvoja poslovnih modela, osmišljavanja poslovanja i samog poslovanja u digitalnom okruženju, podrške inovacijama i start-up-ovima, pristupanja lancima opskrbe, pristupa financiranju, umrežavanju, edukaciji, mentorstvu te mogućnostima buduće suradnje.

Obzirom na aktualnost tema, u sklopu PP8 EUSDR-a, moguće je uspostaviti novu službenu radnu skupinu “Poduzetnice u dunavskoj regiji”, kako bi se mogla pružiti institucionalizirana podrška za rješavanje navedenih izazova.

Događanje će, i svojim dolaskom, podržati Katrin Schütz, državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i stanovanja iz Baden-Württemberga te Nataša Kulakowski Kramarić, pomoćnica ministrice iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH.

Posije ovog događanja, na istoj će lokaciji biti organizirana radionica “Procesi digitalizacije u malim i srednjim poduzećima i njihov utjecaj na strukovno obrazovanje”, koju organizira buduća radna skupina PP8 – “Digitalizacija”, u sklopu koje su već identificirane specifičnosti digitalizacije u sklopu ženskog poduzetništva. (Više o radionici).

Za sudjelovanje na događanju “Poduzetnice u dunavskoj regiji”, prijave na: judit.schrick-szenczi@wm.bwl.de najkasnije do 23. ožujka 2018.

Pozivnica