Radionica

„Industrija 4.0 – Prilika za novi iskorak“

27/02/2017

U okviru sektora za industriju i IT, Odjel za tehnološki razvoj i IT Hrvatske gospodarske komore održati će se 25. sastanak Poslovno – znanstvenog kluba uz tematsku cjelinu „Industrija 4.0 – Prilika za novi iskorak“. Datum održavanja kluba je utorak, 28. veljače 2’17. s početkom u 14.00 sati Hrvatska gospodarska komora, Draškovićeva 45, (I. kat), Zagreb. 

Poslovno-znanstveni klub osnovan je u sklopu Hrvatske gospodarske komore radi unapređivanja poslovne suradnje akademske zajednice i gospodarstva. Cilj suradnje akademske zajednice i gospodarstva je povećanje domaće proizvodnje, zaposlenosti i izvoza temeljenih na novim proizvodima, povećavanju ekonomske aktivnosti nacionalne ekonomije i pune zaposlenosti svih sudionika domaćeg stvaralaštva. Klub stavlja naglasak na jačanju suradnje između znanosti i gospodarstva koje bi na taj način povećalo konkurentnost na jedinstvenom tržištu Europske unije.

Izlaganja i teme koje nas očekuju na ovom poslovno – znanstvenom klubu su:

Poslovni uspjeh temeljen na tehnologijskom razvoju

  • Josip Barušić, Klimaoprema
  • Bojan Jerbić, Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu

Digitalno obilježje Industrije 4.0

  • Emil Perić, HGK Voditelj odjela za tehnološki razvoj i IT
  • Nino Kurtalj, Elma Kurtalj

Industrija 4.0 i upravljanje kvalitetom

  • Darko Krmpotić,
  • Franjo Jović, Elektrotehnički fakultet u Osijeku

 

Važan stav i poruka poslovno-znanstvenog kluba Hrvatske gospodarske komore jest da je uz pomoć znanosti u relativno kratkom roku moguće izvršiti restrukturiranje hrvatskoga gospodarstva i države. Naprotiv ignoriranje znanosti imalo bi pogubne učinke za budući razvoj našeg gospodarstva.