Najave događanja

ODGOĐENO: Besplatna akademija za poduzetnike: Poslovanje u digitalnom dobu

27/01/2020

Hrvatska gospodarska komora, a uz provedbu savjetničke tvrtke Apsolon, organizira niz besplatnih radionica za poduzetnike kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu, potaknuli stvaranje inovacija i internacionalizirali poslovanje.

Digitalno doba sa sobom nosi nove poslovne izazove. Top domaći i međunarodni predavači prenijet će vam najnovija znanja, alate i vještine neophodne za poslovanje u današnjem izuzetno izazovnom i nepredvidljivom okruženju.

Teme radionica podijeljene su u pet modula:

  1. Digitalna transformacija i prilagodba tržišnim promjenama koje donosi digitalno doba – u sklopu ovog modula obrađuje se koncept digitalne transformacije u kontekstu pripreme poduzeća za izradu digitalne strategije, optimizaciju procesa digitalizacije i stvaranja organizacijske inovativnosti.
  2. Design thinking metoda za razvoj i brzu komercijalizaciju inovacija – u sklopu ovog modula ojačat će se inovacijski kapaciteti poduzetnika koji će usvojiti design thinking, najkorišteniju svjetsku inovacijsku metodu, u svrhu razvoja i povećanja broja komercijaliziranih inovacija.
  3. Upravljanje ljudskim potencijalima i razvoj pametnih vještina – u sklopu ovog modela ojačat će se poduzetnički kapaciteti usvajanjem znanja i pametnih vještina koje moraju posjedovati zaposlenici kako bi poduzeća bila tržišno konkurentna.
  4. Transfer znanja i tehnologija – jedna od ključnih odrednica konkurentnog gospodarstva jest uspješna suradnja znanstvenih institucija i gospodarstva, u svrhu razvoja i komercijalizacije inovacija. U okviru ovog modela poduzetnicima će se prenijeti najnovija znanja i spoznaje iz područja transfera tehnologije, postojeća praksa, metode i savjeti kako postići bolju i bržu sinergiju između akademske zajednice i gospodarstva.
  5. Načini financiranja razvojno istraživačkih projekata – u sklopu ovog modula poduzetnici će steći informacije, znanja i vještine o metodama i načinima optimalnog financiranja svojih razvojno-istraživačkih te investicijskih projekata. Posebna će se pažnja posvetiti metodama financiranja iz nacionalnih te EU fondova i programa, kao i alternativnim izvorima financiranja.

Raspored modula:

AIR Digital akademija – 5. – 7. 2. 2020., Vodice
AIR Design Thinking radionica – 20. – 21. 2. 2020., Zagreb
AIR Digitalna transformacija radionica – 27. – 28. 2. 2020., Zagreb – Obavještavamo vas da se radionica AIR Design Thinking odgađa zbog okolnosti izvan kontrole organizatora. Novi datum održavanja objavit ćemo uskoro. Unaprijed hvala na razumijevanju.
AIR Upravljanje ljudskim resursima radionica – 10. – 11. 3. 2020., Zagreb
PROljetna škola – 24. – 27. 3. 2020., Medulin – ODGOĐENO

Radionice su u potpunosti besplatne za sve polaznike. Za prvih 30 prijavitelja AIR Digital Akademije u Vodicama i PROljetne škole u Medulinu, osiguran je besplatan smještaj u hotelu Olympia Sky u Vodicama, odnosno u hotelu Belvedere u Medulinu, kao i svi obroci te radni materijali. Polaznici su dužni osigurati vlastiti prijevoz.

Za detalje i prijavu posjetite sljedeću poveznicu.