Akademija za industrijski razvoj

HGK Sektor za industrijski razvoj i inovacijski sustav zadužen je za rad Akademije za industrijski razvoj (AIR) za koju će programe i module pripremati sa stručnjacima iz Svjetske banke.

Ključni moduli i nastavni materijal za AIR i Ljetnu školu konkurentnosti su iz područja: globalnih lanaca vrijednosti i opskrbe, promicanja izvoza, izravnih stranih investicija, brandiranja, istraživanja i razvoja i inovacija, upravljanja ljudskim potencijalima, financiranja projekata i drugim područjima koja je prepoznao poslovni sektor.

Djelatnici Sektora radit će i na sustavu akreditacije za certificiranje trenera, putem treninga i praćenja njihove uspješnosti, a organizirat će i tečajeve, edukacije, radionice, seminare i ljetne škole.

Prema provedbenom planu projekta Akademija za industrijski razvoj kao i Ljetna škola planiraju se uspostaviti tijekom 2019. godine.

Female Office Worker Using Laptop Computer, Male Supervisor Looking Over Her Shoulder and Pointing --- Image by © Eric Audras/PhotoAlto/Corbis