Klasteri konkurentnosti

Uspješno završen GVC Assessment Training

06/07/2017

U sklopu Strateškog projekta za podršku inicijativa klastera konkurentnosti, a u organizaciji Ministarstva gospodarstva, obrta i poduzetništva, Svjetske banke i European Foundation for Cluster Excellence u razdoblju od listopada 2016. do srpnja 2017. održana je edukacija djelatnika MINGO-a i CIRAZ-a u sklopu 6 trening modula pod nazivom Cluster Excellence Management training programme within the Croatia Cluster Competitiveness GVC Assessment.

Treningu su prisustvovali djelatnici CIRAZ-a i Ministarstva gospodarstva, obrta i poduzetništva koji su imali priliku osim teorijskog dijela treninga prolaziti i kroz kombinacije s praktičnim case study/role play radionicama na svjetskim primjerima Global Value Chain Assessments. Osim predavača Svjetske banke praktični dio treninga vodili su i iskusni stručnjaci na području izvrsnosti klastera konkurentnosti iz European Foundation for Cluster Excellence.

Po uspješnom završetku treninga djelatnici CIRAZ-a i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta dobili su certifikate European Foundation for Cluster Excellence te na taj način postali certificirani stručnjaci za provođenje aktivnosti klaster inicijativa u cilju jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i poboljšanja pozicije u globalnim lancima vrijednosti i opskrbe. Jačanje kapaciteta provoditi će se paralelno sa provedbom aktivnosti iz projekta, jer će djelatnici CIRAZ-a i MINGO-a nakon što su postali certificirani stručnjaci jačati svoja znanja i kroz rad na pojedinim aktivnostima.

Čestitamo svim djelatnicima na postignutom uspjehu!

img_7786