CIRAZ

Održan Okrugli stol – Razvoj i primjena robotike u Hrvatskoj

08/12/2017

Zagreb, 6. prosinca 2017. – Okrugli stol pod naslovom Razvoj i primjena robotike u Hrvatskoj, održan je u prostorijama HGK. Na skupu je održano pet prezentacija koje je pratilo oko 45 sudionika.

Okrugli stol organizirao je Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalni razvoj Akademije tehničkih znanosti Hrvatske u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Inovacijskim centrom Nikola Tesla.

U nastavku je popis tema predavanja održanih na događanju te poveznice na prezentacije. Također, tu su i sažeci predavanja i životopisi predavača, kao i Zaključci Okruglog stola.

Osvrt na primjenu industrijske robotike u Hrvatskoj (Sergio Galošić, dipl. ing., Klimaoprema d.d.)
Autonomni i kooperativni robotski sustavi (prof. dr. sc. Ivan Petrović, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva)
Perspektive razvoja i primjene zračne robotike u Hrvatskoj (prof. dr. sc. Stjepan Bogdan, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva)
Perspektive razvoja i primjene podvodne robotike u Hrvatskoj (izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva)
Edukacija u području robotike (prof. dr. sc. Zdenko Kovačić, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva)

Sažeci predavanja i životopisi

Kratko izvješće sa Okruglog stola